Webshop » Gratis Recepten » Seitan in Teriyakisaus met sobanoedels

Seitan in Teriyakisaus met sobanoedels

Seitan in Teriyakisaus met sobanoedels

€ 0,00

Recept overgenomen van Lima. Meer recepten vindt u op hun website lima

Geroosterde seitan gemarineerd in terriyakisaus, sobanoedels met kruiden en gekonfijte paprika
Voor 4 personen:
200 g sobanoedels 100% *
20 g verse koriander
20 g platte peterselie
50 g sesamolie *
400 g seitan in plakken* (Lima bokaal of vers)
80 ml Teriyaki Lima *
40 g zonnebloemolie
2 rode paprika's
3 teentjes knoflook
zeezout * naar smaak
peper naar smaak
2 lentuitjes voor de garnering

Producten met een * vindt u in onze webshop.

Maak de lente-uitjes schoon en snijd ze fijn in schuine reepjes
Snijd de paprika in fijne reepjes
Pel de knoflookteentjes en hak ze fijn (groene kern zeker verwijderen!)
Zet een koekenpan met de zonnebloemolie op een zacht vuurtje. Voeg de paprika, de knoflook en wat peter en zeezout toe. Bak gedurende 15 minuten.
Breng ondertussen een pan water aan de kook en doe de noedels erin. Giet de noedels af als ze gaar zijn en meng met de sesamolie, de gehakte peterselie en de koriander. Houd warm.
Rooster de plakken seitan en snijd ze in reepjes. Verwarm de zonnebloemolie in de wok, doe er de seitan in met de Teriyakisaus en roerbak enkele minuten.
Maak in een bord een nestje van de soba en leg de seitan en de paprika erin. Garneer met de lente-uitjes en dien op.