Misosoep
€ 0,00
Deze van oorsprong Japanse soep wordt vooral als ontbijt gegeten wegens zijn positieve werking op het verteringsstelsel. Maar ook gedurende de dag is het een goede opkikker.
De gefermenteerde sojabonen zorgen voor een rijke aanvoer aan mineralen en vitaminen en makkelijk opneembare eiwitten.
Ingrediënten voor 4 personen
Kies een zeewier (Kombu, Wakame of een tweede merk Wakame), desnoods wakame vlokken of nori zodat het helemaal wegkookt
1 liter water
2 soeplepels (eetlepels) fijngesnipperde groenten (ui, wortel, kool, pompoen... ) naar keuze.
Vergeet zeker ook geen gesnipperd lenteuitje.
2 koffielepels miso naar keuze.
Eventueel een 10-tal fijne blokjes tofu
Bereiding
Week het zeewier en snij fijn.
De Kombu moet eerst gekookt zijn geweest.
Gebruik het weekvocht niet in dit gerecht.
Breng het water aan de kook samen met het zeewier en de groenten.
Wanneer de groenten beetgaar zijn (na 3 à 4 minuten) voeg je de tofu toe.
Los de miso op in een beetje van het kookvocht, apart in een kommetje.
Zet het vuur op de laagste stand en voeg nu de opgeloste miso toe.
Opgelet: vanaf nu mag de soep niet meer koken anders gaan de waardevolle eigenschappen van de miso verloren.
Laat nog enkel minuutjes nagaren en dien op met een paar fijngesnipperde stukjes lenteui.
Genieten!