Smakelijke linzenschotel met appeltjes
€ 0,00
Het koken van linzen: De verhouding water en linzen is 1 kopje linzen in 2,5 à 3 kopjes water koken. Als je eerst het water aan de kook brengt en dan de linzen in kokend water doet zullen de linzen makkelijker te verteren zijn dan die aan de kook gebracht werden samen met het water. Breng het water terug aan de kook , draai het vuur laag, dek het af en laat het sudderen tot ze zacht zijn.
Weektijd: geen
Gaartijd: 15-20minuten
Hier te koop: Du puy linzen of per kg afgewogen
RECEPTJE:
150gr linzen, 1 ui, 2 soeplepels geklaarde boter, een mespunt kaneelpoeder, een mespunt kruidnagelpoeder, 2 zoetzure appels, 1/5 liter groentenbouillon
Kook de linzen in water in ongeveer 45 min gaar, voeg pas op het einde wat zeezout toe. Maak de ui schoon en snij hem in ringen. Verwarm de boter in een pan en bak hierin de ui goudgeel. Maak de appels schoon en snijd ze in stukjes. Bak ze 5 minuten met de uien mee en strooi de specerijen erover. Voeg de gare linzen toe, samen met de bouillon en laat alles nog 10 min op klein vuur staan zodat de smaak van de specerijen goed in de linzen kan trekken.
Wat je niet dadelijk gebruikt, kan makkelijk in de diepvries voor een volgende keer.
Smakelijk!