Energie-repen zonder veel suiker-stoot
€ 0,00
Ingrediënten:
200 g havermout
50 g quinoa
1 appel
2 eetlepels tahin (sesampasta ongezoet)
100 g kokosvet, van een kwaliteit naar keuze
3 eetlepels honing
80 g noten. Je hebt de keuze uit alle noten die je graag lust; een paar voorbeelden: amandelen, chiazaad, hazelnoten, hennepzaad, sesamzaad, en nog veel meer)
40 g rozijnen (liefst bio-rozijnen natuurlijk)
40 g gedroogde abrikozen
30 g gojibessen
een snuifje zeezout
Meng de havermout, quinoa, noten, rozijnen, abrikozen en bessen, en het zout in een kom. Rasp een appel en meng onder de mix.
Smelt de kokosolie op een laag vuurtje en meng de honing erdoor.
Voeg dan de tahin toe.
De mengeling moet goed aan mekaar plakken. Als dat niet het geval is, kan je wat kokosolie of wat extra tahin toevoegen. Als de mix niet zoet genoeg is, kan je nog wat honing toevoegen.
Bekleed nu een bakvorm met bakpapier, giet de havermoutmix erin en bak af gedurende 25 minuten op 180°C in een voorverwarmde oven.
Laat helemaal afkoelen (belangrijk!!) vooraleer je er repen van snijdt