Glutenvrije amandelkoekjes met citroenglazuur
€ 0,00
Een erg eenvoudig gerecht en snel klaar.
2 koffiekopjes amandelmeel
1 kopje witte suiker (ja, koekjes bakken kan niet zonder suiker...)
1 koffiekopje kapotgemalen rijstwafels of maïswafels. Er mogen gerust nog wat stukjes overblijven, maar niet te groot
2 volledige eieren + 1 eierdooier (het eiwit hou je apart voor het glazuur)
Meng alles en vorm dan hoopjes op een bakplaat.
Bak af op 160°C, 15 à 20 minuten
Laat afkoelen
Glazuur:
de zeste van 1 citroen. Rasp hiervoor het gele velletje van een bio-citroen. Opgelet : NIET het witte velletje, dat is te bitter)
1 eiwit
het sap van 1 citroen
poedersuiker (waarschijnlijk wel een pakje van 200 gram)
Meng flink tot er een wit deegje ontstaat met de vastheid van platte kaas.
Deze pasta smeert u rijkelijk bovenop de afgekoelde koekjes.
Het glazuur zal heerlijk krokant worden.
Een feestelijk glutenvrij koekje en snel klaar.