Glutenvrije chocoladetaart
€ 0,00
FOTO VOLGT !!
Binnenkort bieden we een readymix aan met onderstaande samenstelling. Makkelijker kan niet.
------------------------------------------------------
Maak eerst een basismengeling van
240g witte rijstbloem
100g aardappelzetmeel
40g tapiocameel
Neem van deze mengeling 70 g (de rest zal je snel genoeg verwerken in een gelijkaardige taart, geloof me vrij!!)
2 soeplepels ongezoet cacaopoeder (Kwatta of Callebout)
1/8 koffielepel xanthaangom (eerder wat minder dan wat méér !!)
3 eieren
1 koffielepel glutenvrij bakpoeder
120 g fijne suiker (een alternatieve suiker mag ook natuurlijk)
Zeef alle droge bestanddelen in een grote kom (er mogen géén klontertjes meer inzitten)
Klop in een andere kom de suiker en de eieren net zo lang tot de massa bijna wit ziet.
Voeg dan de droge bestanddelen toe.
Meng en stort in een vorm (maar vul die niet hoger dan 2-3 cm)
Bak 15-20 min op 180°C
Doe de test met de priem: er mag niets blijven aankleven!
Klaar. ;-)
opmerking *
Xantana (of xanthaangom) is een natuurlijke gom die wordt verkregen uit maïszetmeel en waar een bacterie die veel voorkomt in koolsoorten, is aan toegevoegd (xantohomonas).
Het wordt gebruikt in de moleculaire keuken, als verdikkingsmiddel in voedsel om een hogere viscositeit te verkrijgen, maar ook als stabilisator, emulgator en als vervanger van gluten.
Het is een compleet natuurlijk product.
Het is een prima alternatief voor het binden van soepen, sauzen en crèmes zonder het gebruik van bloem - en al zeker zonder de bloemsmaak. Xantana blijft ook na het invriezen stabiel.
De hoeveelheden zijn zeer miniem. Gebruikt men te veel, dan wordt het gebak te taai !!